arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na obisku v domu starejših občanov Maribor Tabor (10. januar 2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Sprejem veleposlanika Indije

Ljubljana, 03/01/2007  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo veleposlanika Republike Indije dr. Villurja Sundararajana Seshadrija.

Slednji je povedal, da je Slovenija za Indijo primer mlade in uspešne države, članice EU, Nata in evro območja, primer država, ki bo predsedovala Evropski uniji v prvi polovici leta 2008. Vse to je velika priložnost in pravi trenutek za okrepitev sodelovanja na vseh področjih med Slovenijo in Indijo. Kot eno od oblik sodelovanja predstavlja tudi sodelovanje v okviru mednarodnega centra za promocijo podjetij (ICPE), ki je potrebno revitalizacije. Zato bo Indija cenila tudi vsebinski prispevek Slovenije pri tem.

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je poudaril, da je pomembno, da je Indija odprla veleposlaništvo z rezidenčnim veleposlanikom v Ljubljani. Slovenija zelo spoštuje in z velikim zanimanjem spremlja njen razvoj na vseh področjih, in si želi vsestranski razvoj odnosov. Razvoj Indije je še posebej zanimiv, saj ji uspeva razvijati visoke tehnologije in ohranjati duhovne tradicije. Ta izkušnja je vsekakor pomembna ne samo za Indijo, temveč za vse človeštvo. Predsednik republike dr. Drnovšek je izrazil upanje, da bo tudi Evropski uniji uspel tak uravnotežen razvoj ter da bi lahko Evropska unija in Indija skupaj prispevali k trajnostnemu razvoju sveta.

Predsednik republike dr. Drnovšek je prav tako menil, da omenjeni center za promocijo (ICPE) zasluži novo dinamiko in nove kvalitete v svojem delovanju.

Slovenski predsednik republike dr. Janez Drnovšek je ob zaključku pogovora indijskemu veleposlaniku dr. Villurju Sundararajanu Seshadriju zaželel vse najboljše pri njegovi misiji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani