arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na ogledu Kapucinskega samopstana v Škofji Loki (Škofja Loka, 17.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predstavniki pripravljalnega odbora kongresa družinske medicine WONCA pri predsedniku dr. Drnovšku

Ljubljana, 06/11/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predstavnike pripravljalnega odbora Kongresa Evropskega združenja družinske medicine WONCAEUROPE 2003, ki bo na temo "Izzivi družinske medicine v prihodnosti", od 18. junija potekalo v Cankarjevem domu v Ljubljani. Predsednik dr. Drnovšek je v današnjem razgovoru s predstavniki družinske medicine dejal, da je z veseljem sprejel častno pokroviteljstvo tega uglednega kongresa. Kongresa, ki se ga bo udeležilo preko 1500 zdravnikov iz več kot 60-tih držav.

Klikni za povečavo Pri tem je poudaril, da je družinska medicina in medicina nasploh pomembna tema, ki se dotika najosnovnejših življenjskih vprašanj. Medicina in zdravje prevladujejo v pogovorih ljudi, saj je zdravje je po vseh raziskavah najvišje ocenjena vrednota, tudi med mlado populacijo, ki z zdravjem po večini nima težav. V pogovorih so se dotaknili temeljev družinske medicine oziroma celostnega pristopa pri obravnavanju pacienta, s poudarkom na preventivi, zlasti pri boleznih, ki so povezane s sodobnim načinom življenja.

Predsednik je izpostavil tudi problematiko uvajanja informatike v zdravstvo, ki lahko prinese številne izboljšave pri vrednotenju podatkov in izvidov pacientov. Mednarodni strokovni forum zdravnikov splošne medicine bo nedvomno izjemna priložnost za izmenjavo izkušenj in iskanje novih možnosti za mednarodno sodelovanje na področju splošne medicine, je še dejal predsednik in sogovornikom zaželel uspešno delo na kongresu in tudi sicer. Ob tem se je tudi zahvalil za podarjeno strokovno knjigo z naslovom Družinska medicina.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani