arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Portret
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

O ugotovljenih domnevnih nezakonitostih na obrambnem ministrstvu leta 1993

Ljubljana, 03/06/2003  |  pojasnilo in popravek


Urad predsednika republike o trditvah predsednika SDS glede seznanjenosti dr. Janeza Drnovška o ugotovljenih domnevnih nezakonitostih na obrambnem ministrstvu leta 1993:



Trditve predsednika SDS na zadnji tiskovni konferenci, da naj bi sedanji predsednik republike kot predsednik vlade leta 1993 prikril ministru za obrambo in javnosti dejstva, da je bil o določenih nepravilnostih seznanjen že konec decembra 1993 in ni ukrepal, niso resnične. Dr. Janez Drnovšek je kronologijo dogajanja in razloge za svoje postopke in ravnanja od 24. decembra 1993 do izredne seje državnega zbora, na kateri je predlagal razrešitev ministra za obrambo, zelo jasno in nedvoumno pojasnil na tiskovni konferenci pred izredno sejo državnega zbora. Zato je vpletanje njegovega imena in namigovanje na predsednikovo neustrezno ravnanje brezpredmetno in neutemeljeno. Vsa dejstva je podrobno pojasnila tudi Vlada Republike Slovenije v poročilu, ki je bilo posredovano aprila 1994 poslancem državnega zbora v zvezi z navedenim primerom.

Hkrati predsednik republike poudarja, da ne pozna, niti mu nikdar niso bili predstavljeni ali omenjeni tajni dokumenti oz. načrti kriminalistične službe ali MNZ zoper MO RS in Slovensko vojsko, o katerih je na tiskovni konferenci govoril predsednik SDS.

Odnosi z javnostmi
Urad predsednika republike
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani