arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na prireditvi Študentska arena (Ljubljana, 18.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Konkurenčnost in uspešnost naših podjetij je tista gonilna sila, preko katere lahko pozitivno izstopamo v prihodnosti

Brdo pri Kranju, 02/13/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janeza Drnovšek je danes na Gradu Brdo sprejel letošnje nagrajence Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2003. GZS tovrstne nagrade podeljuje že 36 let. Poleg nagrajencev, gospe Sonje Gole iz družbe Adria Mobil, gospoda Ivana Rupnika iz podjetja IMP Klima, gospoda Zlatka Srake iz podjetja Energoplan, in gospe Irene Lemut Čeh iz družbe Labena, so se sprejema udeležili še ministrica za gospodarstvo dr. Tea Petrin, predsednik in podpredsednik Gospodarske zbornice mag. Jožko Čuk in Miro Sotlar ter predsednik skupščine GZS Janez Bohorič. Poleg naštetih nagrajencev je letošnjo nagrado prejel tudi predsednik uprave Skupine Merkur, gospod Bine Kordež.

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Drnovšek je zbranim uvodoma čestital za nagrado. Dejal je, da so nagrajenci predstavniki uspešnega podjetništva, na katerem sloni naš razvoj in naša prihodnost. Nato je poudaril pomen in delo uspešnih podjetnikov in manedžerjev tudi za uspeh Slovenije kot take. V času tranzicije, prehoda iz prejšnjega sistema v novi sistem, je bilo potrebne veliko iznajdlljivosti in spretnosti, da smo obdržali trge, gospodarski razvoj in rast, je dejal predsednik Drnovšek. V novi tekmi znotraj Evropske unije, bodo omenjene lastnosti še pomembnejše. In dodal:

"Konkurenčnost in uspešnost naših podjetij je tista gonilna sila, preko katere lahko pozitivno izstopamo v prihodnosti. Še bolj pa bo potrebno krepiti ustrezno podjetniško klimo v državi. Verjamem, da se z napori države na eni strani in napori zbornice na drugi ter rezultati podjetnikov, prav na tem področju to klimo da še izboljšati. Da bo pozitiven zagon čutil prav vsak podjetnik," je ob koncu še dejal predsednik in zbranim tudi v prihodnje zaželel veliko uspeha pri delu.

Klikni za povečavoKlikni za povečavo
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani