grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Sprejem poverilnih pisem gruzijskega veleposlanika

Ljubljana, 11/07/2006  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilna pisma gruzijskega veleposlanika Nikoloza Nikolozishvilija, ki bo Slovenijo diplomatsko pokrival iz Bratislave.

Slovenski predsednik dr. Drnovšek je odnose med državama označil kot dobre in prijateljske.

Veleposlanik Nikoloz Nikolozishvili je predsedniku republike dr. Janezu Drnovšku predstavil notranjepolitični položaj Gruzije in izpostavil pomembnost približevanja evro-atlantskim strukturam, pohvalil razvoj gospodarstva v zadnjih treh letih in predstavil odnose s sosednjimi državami, predvsem Rusijo.

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je poudaril, da so odnosi s sosedi vselej kompleksni in zahtevajo predvsem diplomatski dialog, da bi zagotovili mir, stabilnost, dobro življenje, kar si po predsednikovih besedah Gruzija zasluži. Ob tem je povedal, da upa, da se bo Gruzija integrirala v miru, da bodo vzpostavili zaupanje in dobre medsosedske odnose.

V zaključku je predsednik republike dr. Janez Drnovšek dejal, da si bo Slovenija prizadevala za razvoj odnosov v interesu obeh držav in veleposlaniku Nikolozishviliju zaželel vse najboljše pri opravljanju njegovega dela.