grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik republike si je ogledal razstavo slik invalidov

Ljubljana, 07/17/2006  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek si je danes v domu Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov na Zaplani ogledal razstavo slik invalidov.

Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov združuje okoli 380 članov iz vse Slovenije in sledi motu "Vstani in hodi". Včeraj so na domu na Zaplani odprli razstavo slik štirih avtorjev invalidov. Benjamin Žnidaršič, Željko Vertelj in Vojko Gašperut so slike naslikali s čopičem v ustih, Angela Medved pa s čopičem med prsti noge. Vsi štirje avtorji, ki skupaj razstavljajo 16 slik, so priznani umetniki s strani mednarodnega združenja invalidov v Lichensteinu.

Klikni za povečavoSkrbnik doma Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov Rafko Jurjevčič je predsedniku republike dr. Janezu Drnovšku ob srečanju povedal, da s pomočjo lastnih prispevkov in darovi posameznikov načrtujejo zgraditi prizidek, ga opremiti z dvigalom in urediti sanitarije. Podaril mu je knjigo Benjamina Žnidaršiča, enega od avtorjev razstavljenih slik, Govorica življenja, ki govori o življenju invalida in moči volje.

Klikni za povečavoRazstavo slik si je možno ogledati vsak dan do nedelje med 10. in 18. uro.