grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik republike na srečanju Enookih

Ljubljana, 12/04/2006  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes na povabilo Enookih udeležil njihovega tradicionalnega srečanja fotografov in fotoreporterjev Slovenije, na katerem so organizirali prodajno - humanitarno razstavo fotografij.

Enooki, fotografi iz vse Slovenije, ki delujejo v različnih medijih, se že šest let srečujejo vsak prvi ponedeljek v decembru, da bi v neformalnem vzdušju prek fotografij pregledali, kaj so v tekočem letu posneli s svojimi fotoaparati. Tokrat so se zbrali tudi zato, da so organizirali prodajno razstavo fotografij v lokalu Čarli na Petkovškovem nabrežju v Ljubljani, izkupiček od prodanih fotografij pa bodo podarili otroku, ki potrebuje pomoč.

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek si je izbral fotografijo "Lama", avtorja Voranca Vogla, ki bo tako kot ostale fotografije, na zaključni licitaciji 8. februarja 2007.

Ob zaključku dogodka je eden od organizatorjev dogodka Denis Sarkić, slovenskemu predsedniku dejal: "S tem, ko ste se odzvali našemu povabilu, ste postali naš častni član Enookih," predsednik republike dr. Janez Drnovšek pa je dejal, da bo do prihodnjega srečanja prinesel tudi svojo fotografijo.