grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik republike na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju

Celje, 09/12/2006  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes obiskal 39. Mednarodni obrtni sejem v Celju, kjer se predstavlja 1500 razstavljavcev iz 35-ih držav.

V spremstvu direktorja uprave Celjskega sejma mag. Franca Pangerla in predsednika Obrtne zbornice Slovenije Miroslava Kluna je svoj ogled sejma začel v poslovni aveniji, kjer se predstavljajo žensko podjetništvo, inovatorji, izdelki domače in umetne obrti.

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek si je med drugim ogledal tudi predstavitve deficitarnih poklicev, ravno tako predstavitve območnih domačih in tujih obrtnih zbornic s Hrvaške, Inđije in Vojvodine. Ob zaključku obiska je bila predsedniku republike dr. Janezu Drnovšku predstavljena maketa novega tehnološkega parka Tehnopolis v Celju.

Predsednik republike dr. Drnovšek je na novinarsko vprašanje, kako bi ocenil sejem, povedal: "Sejem je uspešen tudi tokrat - kot prejšnja leta in vidim, da so naši obrtniki vitalni, trdoživi in da kar uspešno preživijo vse sisteme in vse vlade."