grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik republike preživel popoldne v Celju

Ljubljana, 06/08/2006  |  sporočilo za javnost

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je današnje popoldne preživel v Celju, kjer se je srečal z županom Bojanom Šrotom, sprehodil se je tudi po prireditvi "Podeželje v mestu".

Klikni za povečavoCeljski župan Bojan Šrot je predsedniku republike predstavil položaj v občini. Župan je v pogovoru izpostavil, da se v občini ne srečujejo z večjimi težavami, da pa je res, da imajo okoli 14,5% brezposelnost. Ob tem je povedal, da je v občini vedno več gospodarskih družb, ki ustvarjajo dobiček. Župan Šrot je v pogovoru s predsednikom republike tudi povedal, da se trudijo na področju tercialnega izobraževanja. Ob zaključku obiska je predsednik republike dr. Drnovšek za medije dejal (nelektorirano): "Veseli me, da težav pravzaprav ni veliko. No, vsaj nismo jih našli, razen še vedno nekoliko višje brezposelnosti, kot je sicer drugod. Splošni pokazatelji in trendi pa so očitno pozitivni, tako da ostajajo pozitivna pričakovanja za prihodnost tudi za tiste ljudi, ki danes morda še nimajo dela ali pa ne stalnega dela."

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes sprehodil tudi po celjski prireditvi "Podeželje v mestu".