grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik dr. Drnovšek sprejel poverilna pisma veleposlanice Filipinov

Ljubljana, 06/09/2006  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilna pisma novoimenovane veleposlanice Republike Filipini Linglingay F. Lacanlale, ki bo Slovenijo diplomatsko pokrivala z Dunaja.

Veleposlanica Lacanlale je predsedniku dr. Drnovšku prenesla pozdrave filipinske predsednice Glorie Arroyo in njeno vabilo za obisk na Filipinih. Predsednik dr. Drnovšek se je zahvalil za vabilo in hkrati tudi sam povabil filipinsko predsednico na obisk v Slovenijo.

Veleposlanica Lacanlale je predstavila prizadevanja Filipinov za medverski dialog, za katerega so še posebej zainteresirani zaradi medverskih napetosti na jugu države. Predsednik dr. Drnovšek je izrazil prepričanje, da bi verski voditelji lahko naredili več za preprečitev naraščanja napetosti po svetu in predstavil svoje pobude na področju medverskega dialoga. Veleposlanica Lacanlale je predsedniku dr. Drnovšku čestitala za njegovo pobudo, da posreduje v reševanju krize v Darfurju. Menila je, da bi moralo biti več voditeljev, ki bi za reševanje problemov iskali nove načine.

Klikni za povečavoSogovornika sta se v zaključku pogovora zavzela za krepitev vsestranskega sodelovanja med državama, predsednik dr. Drnovšek pa je veleposlanici izrekel dobrodošlico in ji zaželel veliko uspehov pri njenem delu.