grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Uradni obisk Njegove Kraljeve Visokosti Princa Oranskega Willema Alexandra in Princese Maxime Kraljevine Nizozemske v Republiki Sloveniji

Brdo pri Kranju, 10/02/2007  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoNa povabilo predsednika Republike Slovenije dr. Janeza Drnovška bosta od 2. do 4. oktobra 2007 na uradnem obisku v Sloveniji Njegova Kraljeva Visokost Princ Oranski Willem Alexander in Princesa Maxima Kraljevine Nizozemske.

Predsednik republike je visoka gosta sprejel na Brdu pri Kranju. V daljšem pogovoru so poudarili, da so odnosi med obema državama vse od osamosvojitve Slovenije zelo prijateljski in razviti na vseh področjih. Obe državi sodelujeta tudi pri številnih projektih v okviru multilateralnih institucij. V pogovoru z visokima gostoma se je predsednik dr. Janez Drnovšek dotaknil razprav, ki potekajo v EU z namenom, da bi jo okrepili, zagotovili boljšo notranjo povezanost in jo utrdili kot pomembnega dejavnika mednarodnega sodelovanja.

Klikni za povečavoGosta iz Nizozemske je posebej zanimalo tudi mnenje slovenskega predsednika o evropski perspektivi držav južnega Balkana. Prav s tem je povezana tudi stabilnost in perspektiva vseh narodov in držav te regije. Temu bo veljala tudi vsa pozornost Slovenije, ko bo v prihodnjem letu predsedovala EU.




Klikni za povečavoKlikni za povečavo