grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Beseda moči in moč besede

Ljubljana, 05/22/2003  |  pojasnilo in popravek

Komentator Dela Igor Bratož v današnjem Delu (22.05. 2003, stran 5) z naslovom "Beseda moči in moč besede" piše o 36. mednarodnem srečanju PEN. Novinar med drugim navaja: "Letos se je trdovratno nesprejemljiv in v vseh pogledih okosteneli ceremonial vsakoletnega mednarodnega srečanja, tokrat šestintridesetega po vrsti ("novost" je morda le ta, da bo gostiteljica tradicionalnega sprejema za udeležence, ki ga je vsa leta prirejal prejšnji predsednik države in s tem pokazal, kaj si tukajšnja najvišja oblast misli o srečanju, ministrica za kulturo, zdajšnji predsednik se pisateljev očitno še naprej izogiba, kar se da,)...".

Pojasniti moramo, da je bila želja predsednika Republike Slovenije dr. Janeza Drnovška, da se sreča z uglednimi pisatelji, ki se udeležujejo mednarodnega srečanja PEN, vendar je termin srečanja sovpadal s potekom 10. tradicionalnega srečanja predsednikov srednjeevropskih držav v Salzburgu, ki se ga predsednik dr. Drnovšek udeležuje.

Predsednik republike je predstavnike mednarodnega PEN nameraval sprejeti pred odhodom v Salzburg, žal pa je načrtovani sprejem odpadel zaradi pomembnih razprav in priprav, ki so jih najpomembnejši funkcionarji Mednarodnega PEN želeli opraviti pred sprejemanjem mirovnih resolucij na seji Mednarodnega komiteja za mir.

Odnosi z javnostmi
Urad predsednika republike