grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik republike je danes na poslovilni obisk sprejel veleposlanika Kitajske

Ljubljana, 02/28/2007  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes na poslovilni obisk sprejel kitajskega veleposlanika Wanga Fuyuana.

Slovenski predsednik dr. Drnovšek se je kitajskemu veleposlaniku Wangu zahvalil za prizadevno delo in odlično sodelovanje. V njegovem mandatu so se odnosi med Slovenijo in Kitajsko poglobili na vseh področjih, vključno s stiki na najvišji politični ravni. Kitajska doživlja velik napredek in v Sloveniji, tako kot po vsem svetu, spremljamo njen razvoj s posebno pozornostjo in si želimo, da bi po številu prebivalstva največja država na svetu nadaljevala pot uravnotežene gospodarske rasti, socialne stabilnosti in ekološkega ravnovesja.

Klikni za povečavoKitajska ima, kot je poudaril slovenski predsednik republike dr. Drnovšek, veliko odgovornost in pomembno vlogo pri odločanju o globalnih mednarodnih vprašanjih.

Veleposlanik Wang se je zahvalil za predsednikovo pozornost in poudaril, da je bilo delo v Sloveniji zanj kot za izkušenega diplomata izredno zanimivo in prijetno.