Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Sporočila za javnost
seznam    

Milan Kučan na Kitajsko-evropskem forumu v Guangzhou, Kanton
Ljubljana, 30. septembra 2005

 


Bivši predsednik republike Milan Kučan se bo udeležil Kitajsko-evropskega foruma, ki bo potekal med 4. in 7. oktobrom v Guangzhou-ju, Kanton.
Foruma se udeležujejo akterji nastajanja Evropske unije in njene širitve od pvrotnih 6 članic na sedanjih 25 držav. Prihajajo iz Francije, Belgije, Španije, Velike Britanije, Nizozemske in Slovenije. V dialogu z različnimi sektorji kitajske družbe bodo delili svoje izkušnje pri nastajanju in delovanju Evropske unije.

Forum ne poteka na medvladni ravni. Iz kitajske strani ga organizirata Kitajska diplomatska univerza in Center za evropske študije pri Kitajski ljudski univerzi, iz evropske strani pa dve nevladni organizaciji, Združenje kitajskih intelektualcev v Evropi in Fundacija Charles Léopold Mayer, kar je posebnost tega mednarodnega srečanja na Kitajskem.

Milan Kučan bo kot predstavnik srednje in vzhodnoevropskih držav članic EU sodeloval na plenarni razpravi dne 5. oktobra dopoldne in istega dne na popoldanski delavnici, ko bo tema Foruma širitev EU.
V priponki sporočilo za javnost organizatorja - francoska in slovenska verzija.

 

Priponke
francoščina
slovenščina

 

seznam   na vrh