Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Intervjuji in izjave
seznam    

Kučan ostaja krtičen glede razmer v državi
Ljubljana, 29. maj 2007

 


"Ni potrebe, da bi pojasnjeval svoje nekdanje delovanje skozi prizmo lahkotnih, pristranskih ocen predsednika vlade,"je dejal Milan Kučan.

Ostajam pa pri svojih stališčih in ocenah o razmerah v državi, je dejal Milan Kučan novinarjem, ki so želeli, da bi se odzval na izjave Janeza Janše na njegov račun. "Obžalujem, da predsednik vlade ne razume, da ne gre za konflikt, pač pa za nujna opozorila na pojave in na vzdušje v Sloveniji. Koristno bi bilo premisliti o teh opozorilih. Žal se namesto tega poskuša izničiti verodostojnost opozoril in diskvalifikacirati posameznika. Tudi mene. Pa ne samo včeraj. Diskvalifikacije posameznika s položaja oblasti in politične moči so vedno skrajno problematične. Zaradi tega posamezniki raje ne tvegajo več in raje molčijo," je povedal Kučan, ki sicer izjav, ki jih je dal Janez Janša dan prej, ni želel komentirati.

Zavrnil pa je trditev predsednika vlade, da je Slovenija edina država, kjer stališča bivšega predsednika republike mediji objavljajo na prvi strani. " Slovenija nikakor ni edina država, kjer bi kritične besede bivšega predsednika mediji objavili kot pomembno novico. Eden od zadnjih primerov je Carterjeva kritika Busheve in Blairove politike v Iraku izpred tedna dni, ki so jo prenesli ne samo vsi ameriški, ampak tudi vsi svetovni mediji. Toliko v informacijo predsedniku vlade."

 

 

seznam   na vrh