Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Intervjuji in izjave
seznam    

Družinska srebrnina se prodaja, ko je zelo hudo
POP TV, 26. decembra 2004

 


Ob obletnici plebiscita je bivši predsednik republike odgovarjal na vprašanja POP TV o perspektivah Slovenije v EU in o vprašanju prodaje državnega premoženja.

KUČAN: Veliki cilji, ki so bili takrat postavljeni, so postali način našega življenja. Zdaj gre za sposobnost upravljavcev države in tudi vseh nas, da izkoristimo priložnosti, ki nam jih vsem enake ponuja življenje v tej veliki družini. Če smo kot narod preživeli doslej, ne vidim nobenega razloga, da v taki demokratični druščini ne bi mogli živeti tudi v prihodnje.

KUČAN: Tam, kjer sem jaz doma, je od nekdaj veljalo, da se družinska srebrnina prodaja takrat, kadar je zelo hudo. Mislim, da Sloveniji ta čas ni hudo in da ni treba prodajati družinske srebrnine, mislim državnega premoženja. Je seveda prav, da se država umakne iz gospodarstva, iz podjetij, ampak prodaja edini način tega umika ni.

KUČAN: Če že prodajamo, sem seveda za to, da potem prodamo po čim višji ceni. Smo pa mnoge priložnosti, da bi
lahko našo srebrnino prodali po višji ceni, zamudili, ker nismo pravi čas poskrbeli za koncentracijo recimo bančnega kapitala, ker nismo pravi čas poskrbeli za koncentracijo trgovine, živilske industrije in tako naprej, zato da če je zanimivo za tujce, država lahko proda za veliko višjo ceno, kot če od nas odkupujejo tako košček po košček.

 

 

seznam   na vrh