Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Sporočila za javnost
seznam    

Kučan ne komentira obtožb, posredovanih Haaškemu sodišču v zvezi z njegovim pričanjem
Ljubljana, 26. aprila 2006

 


Pisarna bivšega predsednika republike je danes medijem posredovala naslednje pojasnilo:

Milan Kučan ne pozna vsebine obtožb, ki so jih civilno družbene organizacije (Helsinški monitor iz Slovenije ter Center za razvoj demokracije in Državljanski odpor krivici in nasilju iz Hrvaške) včeraj posredovale Haaškemu sodišču, zato jih tudi ne more komentirati. Izjav predstavnikov teh organizacij, ki močno spreminjajo vsebino njegovega pričanja, pa ne želi komentirati.

Bivši predsednik republike vztraja pri izjavah, ki jih je dal na pričanju na haaškem sodišču in k tam povedanemu ne želi ničesar dodajati. Svoje izjave je temeljil na podatkih, ki so mu jih posredovali slovenski državni organi, zato meni, da so nadaljnja pojasnila v zvezi z dogodki na Holmcu stvar slovenske države.

O obtožbah slovenskega helsinškega monitorja je Kučan pred dnevi govoril tudi na poslanskem večeru v Velenju (20.4.06). Glede na odmevnost zadeve v mednarodni javnosti je med drugim dejal: »Mislim, da bi slovenska država in upravljavci ravnali odgovorno, če bi zadostili interes z natančnim poročilom, kaj so pokazale takratne preiskave, zakaj je bil postopek ustavljen oz. zakaj ni bil sprožen. To se mi zdi modreje in veliko bolj demokratično kot prerekanje s predsednico Helsinškega monitorja.«

 

 

seznam   na vrh