Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Intervjuji in izjave
seznam    

Podpora predsedniškim kandidatom
Rodik, 22. julij 2007

 


Milan Kučan se je tudi letos udeležil slovesnosti v spomin na žrtve okupatorja v drugi svetovni vojni v Rodiku in v Artvižah. Slavnostna govornika na prireditvah sta bila predsednik ZZB NOV Janez Stanovnik v Artvižah in prof. dr. Danilo Türk v Rodiku. Novinarju so ob tej priložnosti bivšemu predsedniku republike postavljali vprašanja v zvezi z njegovo morebitno podporo kateremu od predsedniških kandidatov. Objavljamo nekaj odgovorov, ki jih je Milan Kučan dal novinarjem:

"Prav posebej pravzaprav ne podpiram nobenega kandidata. Želim najprej prisluhniti, kaj imajo kandidati povedati o današnjem času in o razmerah, v katerih živimo, ter kje vidijo izhod."

"Pričakujem jasne opredelitve vseh predsedniških kandidatov do razmer, kakršne so v Sloveniji in ki jih je s svojim delovanjem povzročila sedanja vlada. Pričakujem torej jasno opredelitev do vrednot, za katere se bodo zavzemali, in tudi obrambo prostora javnega, v katerega je sedanja vlada s svojimi ukrepi neusmiljeno posegla."

"Odločitev predsednika državnega zbora o datumu volitev gre seveda na roko tistim, ki so že dalj časa v tej tekmi in v škodo tistim, ki so vanjo stopili kasneje. Ampak mislim, da noben od teh kandidatov v slovenskem prostoru ni tako neprepoznan, da ne bi mogel te zamude nadoknaditi."

"Zdaj Slovenci že dolgo živimo v miru, tudi v demokraciji, že dolgo je za nami tudi osamosvojitev. Mislim, da bi bilo prav, da se končno neha bitka oziroma kockanje za slovenski osamosvojitveni kapital. Današnji čas zahteva drugačne argumente od ugotavljanja, kaj je kdo bil v času osamosvojitve. Danes živimo v drugačnih razmerah, naloge pred nami so drugačne, drugačni so izzivi, drugačne priložnosti. "

 

Priponke
Milan Kučan in slavnostna govornika

 

seznam   na vrh