Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Intervjuji in izjave
seznam    

Ob ponovni izvolitvi Stipeta Mesića za predsednika Hrvaške
POP TV, 22. januar 2005

 


»Glede stališč do Slovenje je tudi Stipe Mesić ujet v stereotip, ki ga ima hrvaška politika. Njegova ponovna izvolitev zato sama po sebi ne bo v ničemer olajšala reševanje zahtevnih problemov v slovensko-hrvaških odnosih,« je v odgovoru na novinarsko vprašanje ocenil Milan Kučan za rubriko POP TV »Ime tedna«, ki je bila posvečena Stipetu Mesiću ob njegovi ponovni izvolitvi za predsednika Hrvaške.

»Mogoče so kakšna njegova stališča ali poteze presenetljive, ampak gledano na daljši časovni rok je vendarle opazna jasna tendenca. Je človek načel in kadar gre za načela, je tudi nekompromisen borec, ki tudi tvega svoj ugled v javnem mnenju in pri tem ni prevelik računar. Čas volitev je bil drugačen. Ampak verjamem, da bo Mesić takšen, kot je bil, tudi ostal,« je Kučan komentiral priljubljenost hrvaškega predsednika in tamkajšnjo predvolilno kampanjo.

Pri tem je Milan Kučan za POP TV poudaril tudi prepletenost slovenskih prizadevanj za samostojno državo s politično potjo Stipeta Mesića, ki je bil kot predsednik predsedstva nekdanje Jugoslavije v tistih zelo občutljivih trenutkih za slovensko državno vodstvo izjemno dragocen in včasih edini vir informacij o dogajanju v Beogradu.

 

 

seznam   na vrh