Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Sporočila za javnost
seznam    

Srečanje z avstrijskim predsednikom dr. Heinzom Fischerjem
Kresnice v Avstriji, 21. junij 2004

 


Na avstrijski strani državne meje v Kresnicah v bližini Šentilja sta se popoldne sešla nekdanji predsednik republike Milan Kučan in avstrijski predsednik dr. Heinz Fischer. Državnika sta zadovoljno poudarila, da se njuna srečanja nadaljujejo tudi po pomembnih političnih dogodkih. Tokratno srečanje je bilo že sedemnajsto po vrsti.

Novoizvoljeni avstrijski predsednik je poudaril pomen pogovorov po slovenskem vstopu v Unijo, po evropskem vrhu s sprejetimi spremembami evropske ustave in po njegovi izvolitvi. V majhnem gostišču ob avstrijski vinski cesti sta sogovornika izmenjala predvsem poglede na razmere v novi Evropi in na procese, ki tečejo v svetu, dotaknila pa sta se tudi slovensko-avstrijskega sodelovanja. Fischer je poudaril, da sta se srečala tudi kot prijatelja, ki izmenjujeta mnenja in ki upata, da se bo Evropa razvija v dobro, miroljubno in uspešno skupnost.

Milan Kučan je v izjavi za medije poudaril, da so bili stiki med obema redni tudi v zahtevnejših časih, ko odnosi med državama niso bili najbolj zgledni in da je sodelovanje znotraj EU priložnost za še tesnejše stike, zato da bi se Evropa uveljavila v svetu kot aktiven političen, gospodarski in socialni dejavnik in hkrati kot skupnost enakopravnih držav in enakopravnih državljanov, kot skupnost, ki je svojim državljanom prijazna, jim zagotavlja mir, varnost ter pravno in socialno varnost, enakopravno participacijo na blaginji in ki gradi na vrednotah, ki so postale izročilo evropske duhovne tradicije.

 

 

seznam   na vrh