Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Sporočila za javnost
seznam    

Milan Kučan na otvoritvi Centra multiple skleroze
Ankaran, 17. april 2003

 


Ob mednarodnem letu invalidov se je Milan Kučan udeležil otvoritve Centra multiple skleroze v Ankaranu. V slavnostnem govoru je izrekel priznanje članom Društva multiple skleroze za njihovo neomajno prizadevnost pri razpiranju življenjskega prostora za bolnike s to boleznijo v slovenski družbi. Poudaril je pomen solidarnosti za vrednotne temelje družbe in za njeno identiteto in ob tem visoko ocenil prispevek Društva multipla skleroza k uveljavljanju solidarnosti v slovenski družbi.

Milan Kučan je o Društvu multipla skleroza spregovoril kot o predstavniku civilne družbe, ki postaja pomemben partner upravljavcev države pri iskanju rešitev na številnih družbenih področjih. Civilnodružbene skupine lahko pomagajo državi do optimalnih rešitev na konkretni ali na sistemski ravni, je dejal Kučan in dodal, da bo Slovenija prihodnosti sposobna velikih razvojnih korakov le z aktivno participacijo civilne družbe.

Kučan je izrazil tudi upanje, da bo mednarodno leto invalidov dobra priložnost za potrditev spoznanja, da so solidarnost, sprejemanje različnosti in strpnost človeške dobrine, pri katerih velja, da več ko dajemo, več dobivamo.

 

 

seznam   na vrh