Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Sporočila za javnost
seznam    

Milan Kučan postal član Madridskega kluba
Ljubljana, 5. novembra 2004

 


Bivši predsednik republike se bo 12. in 13. novembra udeležil tretje generalne skupščine Madridskega kluba, neodvisne organizacije, ki deluje od leta 2001 in ima za poslanstvo utrjevanje demokracije v svetu.

Madridski klub deluje kot svetovalno telo vladam, demokratičnim voditeljem in ustanovam, ki upravljajo proces demokratične tranzicije, njegovo avtoriteto pa tvorijo osebne in praktične izkušnje njegovih članov, 44 nekdanjih predsednikov držav in vlad, ki v sodelovanju z vrhunskimi strokovnjaki, teoretiki in praktiki iščejo poti, kako ideje spremeniti v praktična, izvršljiva priporočila in akcijske načrte. (več o Madridskem klubu na spletni strani www.clubmadrid.org)

Na letošnji generalni skupščini bo novi član uglednega državniškega združenja postal tudi Milan Kučan.

Tema letošnje generalne skupščine Madridskega kluba je: »Demokracije v nevarnosti: diagnoze in zdravila«. Ueleženci bodo na okroglih mizah, v delovnih skupinah in na plenarnih zasedanjih obravnavali vprašanja demokratičnega civilnega nadzora nad varnostnim, obveščevalnim in policijskim delom, ustavno/institucionalne blokade kot razlog za slabitev demokratičnih sistemov, etnične, jezikovne in verske razlike kot potencialne grožnje demokratičnim ureditvam ter govorili o vlogi mednarodnih ustanov pri preprečevanju tovrstnih groženj. Delo akademikov in ekspertov, ki so pripravili tematska gradiva za generalno skupščino Madridskega kluba je vodil profesor Alfred Stepan iz univerze Columbia.

 

 

seznam   na vrh