Sporocila za javnost in demantiji

NAPETOST V SLOVENSKI ENERGETIKI
Nagovor predsednika republike Milana Kučana na svečanosti ob zaključevanju prenove elektrarn na Dravi - obnovi prvega agregata na elektrarni Vuhred

Vuhred, 20. september 2002


"Vzdušje v slovenski energetiki je še vedno naelektreno, zato ne mislim drezati vanj, za to so poklicani in odgovorni drugi. Želim pa verjeti, da se bo visoka napetost v slovenski energetiki zmanjšala, da se bodo lahko razmere urejevale v dobro energetike same in za celovit, usklajen razvoj Slovenije. Takšen, v katerem ne bo prostora za energetsko potratne proizvode, za neracionalno ravnanje z energijo v gospodinjstvu, podjetjih in drugih porabnikih energije. Da bo racionalno ravnanje z energijo eden ključnih kriterijev v življenju in razvoju Slovenije," je med drugim na današnji svečanosti ob zaključevanju prenove elektrarn na Dravi - obnovi prvega agregata na elektrarni Vuhred, poudaril predsednik Milan Kučan.

Predsednik Kučan je dejal, da Slovenije v to ne silijo samo višji ali manjši stroški energije, temveč tudi nova poznanja in izkušnje doma in po svetu o vedno večji omejenosti neobnovljenih virov in z njimi povezanih okoljevarstvenih problemov.

Predsednik republike Milan Kučan se je ob tej priložnosti zahvalil vodstvu Dravskih elektrarn, kot tudi vsem drugim, ki so vsa leta, od leta 1918, odkar reka Drava gosti elektrarne, skrbeli za varno, učinkovito in okolju prijazno obratovanje Dravskih elektrarn, jih vzdrževali in sodelovali pri obnovitvah.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran