Sporocila za javnost in demantiji

NA POVABILO PREDSEDNIKA KUČANA V SLOVENIJI ŠPANSKI KRALJEVI PAR

Ljubljana, 28. junij 2002


Na povabilo predsednika republike Milana Kučana bo v sredo, 3. julija popoldne na prvi uradni obisk v Slovenijo prišel španski kraljevi par. Kraljevi par bo spremljal tudi španski zunanji minister Josep Piqué i Camps, v spremstvu pa bodo tudi državni sekretar za trgovino in turizem, generalni sekretar kraljevega dvora ter direktor Inštituta Cervantes

Predsednik republike Milan Kučan in soproga bosta kraljevi par pričakala z vojaškimi častmi na letališču Brnik, v predsedniški palači pa ju bosta sprejela drugi dan obiska, ko bo predsednik republike imel z njegovim veličanstvom pogovor in ko bo španskemu kralju tudi vročil najvišje državno odlikovanje Zlati častni znak svobode Republike Slovenije. Španski kraljevi par se bo v Sloveniji srečal in imel pogovor tudi s predsednikom državnega zbora in s predsednikom vlade.

V času obiska španskega kraljevega para bo na sedežu ljubljanske univerze podpisan sporazum o ustanovitvi čitalnice Cervantes v Ljubljani, na Gospodarski zbornici pa bo potekal forum slovenskih in španskih gospodarstvenikov. Obeh dogodkov se bo udeležilo tudi njegovo veličanstvo kralj Španije, ki se bo skupaj s soprogo kraljico Španije ob prisotnosti ljubljanske županje vpisal v zlato knjigo gostov mesta Ljubljane, si ogledal staro ljubljansko mestno jedro in ljubljansko stolnico, obiskal Bled in se popeljal s pletno na Blejski otok. Njeno veličanstvo španska kraljica pa bo v spremstvu gostiteljice Štefke Kučan obiskala tudi Inštitut Republike Slovenije za rehabilitacijo.

Natančen program obiska: Urad Vlade RS za informiranje.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran