Sporocila za javnost in demantiji

PREDSEDNIK MILAN KUČAN NA URADNEM OBISKU V KAZAHSTANU

Ljubljana, 20. september 2002


Na povabilo predsednika Republike Kazahstan Nursultana Nazarbajeva bo predsednik republike Milan Kučan s soprogo Štefko od 23. in 24. septembra 2002 na uradnem obisku v Republiki Kazahstan. Gre za povratni obisk, potem ko je maja letos Slovenijo obiskal predsednik Nazarbajev.

V Kazahstanu bo imel predsednik pogovore z gostiteljem predsednikom Nazarbajevim, s predsednikom parlamenta Oralbaijem Abdykarimovom, nagovoril bo udeležence Poslovnega foruma in obiskal Evrazijsko narodno univerzo, kjer bo imel predavanje. V spremstvu predsednika bodo tudi številni gospodarstveniki, predsednik Gospodarske zbornice ter ministrica za gospodarstvo dr. Tea Petrin, ki bo ob tej priložnosti skupaj s svojim kazahstanskim kolegom podpisala sporazum o gospodarskem in trgovinskem sodelovanju med državama.

Državi, ki bosta oktobra letos praznovali desetletnico vzpostavitve diplomatskih stikov, imata dobre odnose. Povečuje se blagovna menjava, ki je v prvih štirih mesecih letos zrasla za 33,7%, izmenjava obiskov na najvišji ravni pa kaže tudi obojestranski interes za vzpostavitev stalnega političnega dialoga in za krepitev sodelovanja na gospodarskem in drugih področjih.

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran