Sporocila za javnost in demantiji

PREDSEDNIK KUČAN SPREJEL NADŠKOFA

Ljubljana, 14. februar 2002


Foto: BOBO Predsednik republike Milan Kučan je danes sprejel slovenskega metropolita in ljubljanskega nadškofa dr. Franca Rodeta, ki ga je želel obvestiti o nekaterih bližnjih dogajanjih v RKC.

Tako bo 12. in 13. marca v Celju sestanek predsednikov škofovskih konferenc iz Albanije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, ZR Jugoslavije, Madžarske, Romunije in Slovenije. Razpravljali bodo o prispevku katoliške cerkve k stabilizaciji jugovzhodne Evrope in spravi na tem območju ter o dialogu med narodi in kulturami. Na tem srečanju bodo sodelovali tudi predstavniki Sveta Evrope, EU in Pakta za stabilnost JVE. 18. maja pa bodo na Brezjah razglašeni sklepi Slovenskega plenarnega koncila. Predsednik Kučan se je strinjal z nadškofom, da bi bila zaradi širšega pomena teh dveh dogodkov primerna tudi udeležba predstavnikov slovenske države.

Sogovornika sta govorila tudi o sporazumu med Slovenijo in Svetim sedežem. Verjameta, da bo kmalu končan postopek sprejemanja tega sporazuma in da bo pomagal ustvarjati novo zaupanje, za katerega sta se dolžni zavzemati tako država kot rimokatoliška cerkev.

Foto: BOBO

URAD PREDSEDNIKA REPUBLIKE

 

arhivska stran